Denne blog indeholder stadig meget efter egen målestok, dog ikke så meget læserbreve mere, ej heller "poesi" eller medieafsløringer, men mere egne og andres private livsanskuelser, madopskrifter og youtube-video'er. Hvis den her blog, som bærer fornavnet tilfælles med en gammel alsisk avis, stadig kan udvide folks horisont fremover, så er missionen stadig ved at lykkedes.
torsdag den 25. februar 2010
Ole Birk Olesen - Superliberalismens flueknepper fra Agerskov
Ole Birk Olesen påstår meget om mig d. 8/2-2010 på 180grader.dk:
Per Jensen, der præsenterer sig som folketingskandidat for Enhedslisten, og som i et blogindlæg fantaserer om vold mod bloggeren Kim Møller, der i weekenden blev slået ned under en venstreorienteret demonstration i Århus, er i virkeligheden slet ikke folketingskandidat for sit parti
Dog tog han sig ikke tid til at læse, at jeg havde indsendt mit kandidatur som Folketingskandidat for Enhedslisten i starten af februar 2010, og skulle som så mange andre til urafstemning. Hvis man følger hans logik, så er Johanne Schmidt-Nielsen jo ikke Folketingskandidat.
Men Ole B. Olesen har før skidt i nællerne...
Specielt ved hans såkaldte spørgsmål til Bent Winther d.11/4 2007 på P1 Debat, så kan disse samtidigt drejes tilbage mod ham selv, og en masse borgerlige aviser såsom Jydske Vestkysten. Se følgende ordveksling, og tænk på om Ole Birk Olesens karriere ikke har budt på at opføre sig politisk på Ekstrabladet og Berlingeren....
Forord af Racisten Kim Møller:
Ole Birk Olesen: “Findes der da en objektiv sandhed om hvad den gode historie er?”
Ole Birk Olesen, tidligere journalist på Berlingske Tidende, nu redaktør for den kommende netavis 180grader, var gæst i dagens P1 debat under overskriften Mangler vi borgerlige aviser?. Hans modpart i debatten (foruden den socialdemokratiske vært Søren Lippert), var Informations chefredaktør Bent Winther, der erkendte at journalister var mere røde end de fleste, men mente det grundet deres professionalisme absolut ikke havde betydning for det endelig produkt.
Den lå med andre ord lige til højrebenet.
Ole Birk Olesen: Hvordan skulle du, da du var på Berlingske Tidende vide hvad der rørte sig hos læserne, når du ikke delte deres synspunkter, måske ikke engang omgås folk som dem. Er der nogle selvstændige erhvervsdrivende i din omgangskreds for eksempel?
Bent Winther: Til det spørgsmål om Berlingske Tidende – så er det jo udtryk for at journalister har en sådan professionalisme, og at man sagtens, når man går ind i et job, kan gøre det ud fra et professionelt synspunkt om at, vi vil lave noget gedigen god journalistik, og vi i virkeligheden arbejder for at få de gode historier, de rigtige historier frem. Søger sandheden og så videre.
Ole Birk Olesen: Findes der da en objektiv sandhed om hvad den gode historie er?
Bent Winther: Nej, det gør der ikke.
Ole Birk Olesen: - Det afhænger af øjet der ser. Og det jeg bare ikke kan forstå. Fornyligt blev det problematiseret, at journalister tjente flere penge end befolkningen som helhed. Der var sådan en afstand mellem journalisterne og den befolkning som de skulle skrive om og til – hævdede man. Er det så ikke et problem at journalisterne på aviserne ikke har samme holdninger, som de læsere de skriver til. Er det ikke et problem? Har de ikke problemer med at sætte sig ind i den dagligdag, de værdier og det som læserne synes er vigtigt. Når de overhovedet ikke deler deres synspunkter.
Bent Winther: Jov, det kan det da godt – jeg vil godt give dig ret et stykke af vejen, at man selvfølgelig skal have en vis føling med hvad der foregår i samfundet, det er jo det man som journalist er ansat til og også uddannet til. At man kan sætte sig ind i andre menneskers liv og deres opfattelse af det ene og andet, men jeg mener ikke det har noget at gøre med hvad du stemmer til Folketinget. Selvfølgelig kan man sige, at det at man er socialdemokrat har en vis indvirkning på om man synes det ene er mere interessant end det andet, men når det kommer til det at skrive artikler, vinkle artikler og prioritere og så videre, så ligger langt de fleste, som jeg sagde før, de bedste af journalisterne – så ligger de deres holdninger til side.
Søren Lippert: Godt, så afbryder jeg lige. Det skal være meget kort Ole Birk.
Ole Birk Olesen: Ville Information være den samme avis, hvis 74 pct. af journalisterne på Information stemte på VKO?
Bent Winther: Der er selvfølgelig en tendens til at man, at journalister også søger hen mod nogle aviser hvor de måske også kan sympatisere lidt med hvad der står på lederpladsen og så videre og så videre.
Ole Birk Olesen: Ville du kunne producere den avis der er venstreorienteret, hvis dine journalister var borgerlige?
Bent Winther: Ja, jeg mener ikke Information er specielt venstreorienteret.
Søren Lippert: Så fik vi den. Så lad os gå videre til anden runde, og spørge hvorvidt det er journalisterne der gør aviserne borgerlige – jeg vil godt gå lidt mere i dybden med det du sagde Ole Birk. Din påstand er nemlig det, at du siger, at danske journalister over en bred kam personligt stemmer på andre partier end de borgerlige. Så derfor er de historier de skriver, også – hvad hedder det, ikke-borgerlige. Du har selv været journalist på en borgerlig avis – på Berlingeren i fem år. Hvordan kom det til udtryk at du er liberalist – ultra-liberalist, ond ultra-liberalist – hvordan kom det til udtryk i spalterne, at du er sådan en.
Ole Birk Olesen: Jeg interesserede mig da for andre ting end andre journalister gjorde. Jeg interesserede mig da for at nedsætte skatterne i Danmark. Jeg stillede engang imellem nogle spørgsmål til regeringen om det.
Søren Lippert: – og hvilke kilder valgte du som en Politiken eller en Information-journalist ikke ville have valgt?
Ole Birk Olesen: Jamen, jeg ringede måske mere til økonomer for eksempel, end Politiken eller Information-journalister. For eksempel var der en dag hvor det kom frem at den økonomiske ulighed var steget under den borgerlige regering med et marginalt lille pct. Jamen, så ringede jeg til Torben Andersen – og hørte, tidligere overvismand – er den økonomiske ulighed egentligt steget nok, når der stadig er så lille forskel på hvor meget man har til overs til sig selv, om man er i arbejde eller man ikke er i arbejde. Det mente han sådan set ikke. Men det er første gang jeg har set den vinkel i nogen dansk avis. Når de der tal kommer ud, om at den økonomiske ulighed er steget, så hører vi over en bred kam, alle journalister på alle aviser ringe til folk i Socialforskningsinstituttet eller til CASA, Center for Alternativ SamfundsAnalyse – eller Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, som kan fortælle, at det er et frygteligt problem for det danske samfund. Næh – det er ikke et problem. Det er faktisk et gode, hvis den økonomiske ulighed mellem dem der er i arbejde og dem der ikke er i arbejde stiger.
Søren Lippert: – Og den historie ville du ikke have bragt Bent Winther, fordi du er venstreorienteret, eller repræsenterer en venstreorienteret avis, og det er en borgerlig journalist du står ved siden af.
Bent Winther: Jeg synes vi er lige hvor Ole Birks kortslutning er. At fremlægge nogle tal der viser at uligheden er stigende, er sådan set en meget faktuel historie, og det kan du gå ind og måle, og der findes økonomiske måleredskaber der kan vise det. Der hvor man kan sige – er det så godt eller skidt, det er så et politisk spørgsmål. Det er sådan noget du kan tage stilling til på lederplads, eller du kan ringe til nogle forskellige partier om de mener det, men nu er det bare sådan at hvis du tager det brede spektrum af folketingets partier, så mener de at stigende ulighed, selv Venstre mener at stigende ulighed er et problem. Så derfor er det svært at få den der konflikt over det. At du så finder en økonom et eller andet sted, som siger hvis vi havde større ulighed, så ville der komme flere fra bunden af arbejdsmarkedet ind i job, det er da klart nok, men det er der altså bare ikke politisk opbakning til.
Søren Lippert: Ok, Ole Birk, nu vil jeg godt. En ting er journalisterne [afbrydes]
Ole Birk Olesen: - Og derfor skal man ikke skrive om det? Der er heller ikke politisk opbakning til at ændre udlændingeloven, men det skriver man da om alligevel.
Bent Winther: Jov, du kan da sagtens skrive nogle debatindlæg om at du synes der skal være større ulighed, men… [afbrydes]
Ole Birk Olesen: Skal man ikke skrive om ting der ikke er politisk opbakning til?
Bent Winther: Jov, det gør vi da.
Ole Birk Olesen: Hvad er det så for noget sludder?
Bent Winther: Hva hva hvad er det du forlanger – at du gerne vil have?
Ole Birk Olesen: Det er dig der forlanger at der skal være politisk opbakning til tingene før man skrivger om det.
Bent Winther: - Når du skriver en historie, så skal der som regel være nogen der repræsenterer de forskellige synspunkter.
Ole Birk Olesen: Det er der da også?
Bent Winther: Hvem er det?
Ole Birk Olesen: I det her tilfælde var det Torben Andersen.
Bent Winther: Jamen han er jo økonom, han er jo ikke politiker..
Ole Birk Olesen: Han kan vel være ligeså god som en politiker – eller en økonom fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd som I bruger.
Bent Winther: Jamen, vi bruger ikke økonomer til at udbrede politiske holdninger.
Ole Birk Olesen: Det gør i da!
Ole Birk Olsen danner parløb med nazisten Kim Møller, hvilket allerede der siger meget om hvorfor han ikke bør tages seriøst. Han er endda blevet nødt til at bede Morten Bro om at skrive på hans netavis, så den ikke kun indeholder verbal ringmuskeldrypperi fra forsmåede borgerlige, konservative og højrepopulister som aldrig har haft en bærbar plan for fremtidens Danmark.
Manden har jo også forsøgt sig som forfatter af "Taberfabrikken", hvor han giver Velfærdsstaten skylden for meget, men Danmark lå altså i 2005 på en syvendeplads blandt de mest velstående samfund ifølge OECD, og var det mest lykkelige folk ifølge University of Michigan i 2007. Men det er jo ikke så underligt, at en neoliberal som Ole Birk generaliser alle på overførselsindkomster og kalder dem dovne og forkælede. Han glemte dog, at hovedparten af dem er pensionister, som havde arbejdet et langt liv og studerende, som kommer til at arbejde et langt liv. Det er nok nærmere egoismen og grådigheden, som er en naturlig del af neoliberalismen, der pt fordrer en stigende bandekrig, der først rigtig startede, da politiet på VKO's ordre tog hashmarkedet fra christianitterne, som havde undgået ballade i mange år ved selvstyre.
Og som redaktør på netavisen 180Grader var Ole Birk Olesen i december 2009 meget bekymret for drejningen henimod "Den Nye Verdensorden", hvor FN kontrollerer hele jorden. Alternativet for at vinde en debat sagligt er jo for ham åbenbart at lave et skræmmebillede, hvor den farlige kommunisme udsletter alle, når man ikke selv har en plan eller standpunkt, og det har jo været borgerlig politik siden Venstre og De Konservative i 9 år nu er blevet styret af populismens ludere, pesonificeret af Dansk Folkeparti.
Der hvor skoen virkelig trykker, er noget, som Ole Birk Olesen aldrig betragter.
For det bør give stof til eftertanke, at mange forældre endnu i 2010 beder om akut psykiatrisk hjælp til deres børn, men afvises. Næsten 3000 børn venter på akut hjælp, og mange kan få hjælp “allerede” i 2013. VKO's velfærdsvidunder svigter på måder, der er forkastelige siden Anders Fogh Rasmussen stak af fra den synkende regeringsskude, men borgerlige forgylder jo kun de rige i denne krisetid, og andre må leve af minimale lønstigninger. Når nogle af børnene om et par år er blevet kriminelle, så ser vi nok læserbreve, og de borgerlige politiske udtalelser : “De er uopdragne, og skulle på opdragelseslejr!”
Men det er også nemmere at sige fra end at hjælpe, mens tid er. Og ja, vi har verdens højeste skattetryk, og er alligevel et af verdens mest konkurrencedygtige lande. Så at liberalister nu igen hiver skræmmekampagner op af skuffen pga Socialdemokraternes og Socialistisk Folkeparti’s regeringsudspil, og VKO proklamerer, at alle dygtige flytter ud af landet på grund af det, er noget usandsynligt. Næ, mon ikke skoen trykker, fordi at rigmanden nu må nøjes med en båd til 6 mio. kr., fremfor til 10 mio. kr på grund af krisen…?
Iøvrigt får vi også nu at se om mere bilafgifter i år støttes af den borgerlige danske befolkning, som jo pludselig taler så meget om et bedre miljø, da det nu er popsmart for superliberalisterne at være miljørigtig på grund af Al Gore.
Når f.eks.Søren Espersen sidste år og hans fans i befolkningen så venstreorienterede udsendelser overalt, så må jeg minde ham om at der så sandelig også er borgerligt lefleri. I sin tid var det nemlig kun venstreorienterede aviser, som tog skarpt afstand og advarede mod den dybt racistiske film “En Nations fødsel” i 1930'erne, som fortæller om den “farlige negermand”, et ukristeligt vilddyr, der voldtager. Og mulatten, som har den “hvide mands hjerne og de sortes seksualdrift”, og faktisk er djævlen selv. Borgerskabet og specielt de dybt kristne og liberalister klappede derimod i deres hænder små. Og den tendens fortsætter Ole Birk Olesen med...
Mens han og hans "skribenter" på 180Grader overser masser af ting:
I 2009 var der kommet langt flere fattige i Danmark, og endda blevet større forskel på rig og fattig under den borgerlige regering. Over 250.000 danskere lever stadig idag i 2010 under OECD’s fattigdomsgrænse. Derfor er det logisk borgerlig politik, at de rigeste får en gedigen skattelettelse, mens fattige får beskeden : ”Der er ikke noget at komme efter…” Og også bankdirektør Sejer Christensen skød et morsomt selvmål i Ekstra Bladet’s “gamle vrisne mænd” d.22/3-2009. I hans borgerlige tankegang advarer han om, at det vil være skidt for Danmark, hvis alle ”produktive”, det vil sige slipsedrengene, forlader landet. Har geniet tænkt på, hvordan det ville gå, hvis menigmand – 95% af befolkningen forlod Danmark? Det ville sgu være morsomt at se et land bestående af ”eliten”. For hvem skal skifte bleen, når plejehjemmet er bopælen for Rigmor Zobel? Og siden krisen har man mest hørt liberale hulke over et manglende sikkerhedsnet, men ikke socialister, som så bankernes fald komme... Alt det fortæller Ole Birk Olesen ikke om i hans internet-potteplante, der forgrener sig med Uriasposten og sappho.dk i en klar sortbrun alliance henimod fluekneppende fascisme, der forbliver reaktionær planløst.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar