tirsdag den 26. april 2011

Påskelæserbreve (Del 2)



"Hvor er forskellen"
Kernen i det kommunale selvstyre er det økonomiske råderum, hvor byrådsmedlemmerne selv kan planlægge lokalområdets fremtid. Det har dog været regeringen, som i det sidste årti har styret økonomien, og derved fremtiden, i kommunerne. Men ikke alene VKO bekender sig til stram og tæt økonomisk topstyring af kommunerne, men nu også Socialdemokratiet og SF, der førhen lovede forandring og mere velfærd på det område. Det vil ikke alene koste voldsomt i velfærd, men det vil også sætte det lokale demokrati mere ud af kraft, fordi oppositionen vil fortsætte med de samme skattelettelser og stramme styring af kommunernes økonomi, som VKO har gjort. Og derfor vil byrådene ikke kunne planlægge en bedre lokalpolitik uden at skulle tigge på Tinget. Så hvor er forskellen?

"Arbejdsmarkedsbedrag"
Hvis den kommende regering vil skabe arbejdspladser for de ledige danskere, så skal de udbygge eller modernisere det, der trænger til det, men de opgaver får udenlandske firmaer, der ansætter udenlandsk arbejdskraft. Og derfor vil VKO's årti med udlicitering på arbejdsmarkedet til billige penge medføre velfærdens snarlige død, hvis ikke S og SF indfører en arbejdsmarkedspolitik, der får ledige ind på jobs, der udvikler dem. Montage-arbejde, samle skrald og høvle grenen af i træværksteder er ikke for folk, der kan lave software til PC'er, sælge alt fra tøj til mobiler, tale flere sprog eller passe børn, men det er jo nemmest for VKO at tvinge folk til "dum i arbejde"-foretagender end at anerkende at det er billig konkurrenceforvridning, samt slaveri og deprimerende. At udføre disse aktiviteter er nok for nogle, men så vil andre hellere være i praktik hos f.eks. en bedemand. Men det må man først nu for kommunen pga fagforeningers stop af praktik på andres lærepladser og fordi nogle sagsbehandlere ønsker at folk ikke fordummer, da jobcentrene ellers tvinger en til det deprimerende slaveri.

"Dollargrinet forsvinder"
Det kører ikke just godt for den angivelige supermagt på den anden side af andedammen. Bilfabrikkernes og anden industriproduktion derovre halter, de offentligt ansatte får ikke løn pga besparelser, folk rejser andre steder hen for at bruge penge og den deraffølgende nedvurdering af USA's kreditværdighed er kun et par symptomer af mange. Nok så vigtigt er, at BRICS-landene (Brasilien, Rusland, Indien, Kina og Sydafrika) nu dropper dollaren som mellemregningsvaluta ved indbyrdes ind-og udlån. Og at Kina nu signalerer, at de vil reducere deres dollarbeholdning, vil på sigt medføre, at USA ikke kan finansiere sin gæld ved som hidtil at trykke flere dollarsedler....


Ingen kommentarer: