fredag den 23. juli 2010

Gud og hvermand


For tiden henviser fundamentalister i den evangeliske kreds af landsbytosser til Israel's bibelske rettigheder, når de vil bortforklare et massemord på det palæstinensiske folk. Utroværdige fantasiberetninger fra Det Ny Testamente, der bygger på andenhåndsviden og uenige overleveringer, og som har ændret sig fra generation til generation, vil igen dominere den næste måneds tid... Kristne bør tjekke deres kilder, og direkte "linje" til deres Herre, da han må være offline endnu. Helt tilbage fra Zarathustra's tid fandtes der jomfrufødsler, og sjovt nok blev Jesus "født" på både en romersk (Acca Larentalia), jødisk (Benjamin) og nordisk (solhverv/nytår) festdag, men det er kun åbenbart i nutiden stadigvæk sådan, at kritik af Gud og hans påståede søn medfører fortvivlet hån og uudviklet spot, samt "trusler" om skærsilden, selvom det egentligt er katolsk retorik fremsat af danske protestanter.
Jesus døde som menneske pga en romersk lanse, og hvis han vandrede i 40 dage inden hans himmelfart, så var han en ubeslutsom zombie...
Det er bekymrende, at mange kristne også bevidst tager koranvers ud af kontekst, og beskylder alle muslimer for at være enig i alt i koranen. Sura-verset som fortæller, at vantro skal dræbes overalt, er sagt i forbindelse med en historisk begivenhed, og har udover det ingen betydning. Også Bibelen kan lyde ond, hvis man tager vers ud af sammenhæng. Det grusomme Gamle Testamente springer jeg over, og tager kun udgangspunkt i Ny Testamente.
Lukas-evangeliet Kapitel 12, vers 51: "Mener I, at jeg er kommet for at bringe fred på Jorden? Nej, siger jeg, ikke fred, men splid".
Matthæus-evangeliet Kapitel 15, vers 41: "For Gud har sagt: Ær din far og mor! Den der forbander sin far eller mor, skal lide døden".
Matthæus-evangeliet Kapitel 18, vers 6: "Den der bringer disse små, som tror på mig, til fald, var bedre tjent med, at få en møllesten hængt om halsen og blive sænket i havets dyb".
Man bør ikke tage Sura-vers ud af historisk kontekst eller begivenhed, hvis man ikke tåler at dette gøres ved Bibelvers, hvor Jesus har postuleret mord på vantro som legitimt...
Kristne bebrejder i indlæg, at Muhammed begik massemord. Men at kristne og Jøder har gjort det samme, taler vi ikke højt om... I gamle tekster, som mange kristne citerer glædeligt fra, forekommer mordtrusler og massemord på uskyldige. Eksempelvis i Dommerbogen Kap. 8. Vers 17: "Og borgen i Penuel brød han (Gideon) ned og dræbte folkene i byen." Og i vers 20: "Derpå sagde han (Gideon) til sin førstefødte søn Jeter: "stå op og dræb dem! Men den unge mand drog ikke sit sværd, han havde ikke mod dertil, fordi han endnu var ung." Nogle kunne altså se at religiøst massemord ikke er løsningen, men det blev til, at de ikke havde "mod" nok...! Det er dejlige nemt at misbruge Koran-citater, men var det ikke snart tid til at bringe grumme Bibel-citater...?
Endvidere:
Hvis vi skal kommentere alt fra Koranen, så skal ALT fra Bibelen også kunne kommenteres, såvel Det Gamle som Det Ny Testamente. Selv Lot (som var "helten" fra Sodoma og Gomorra) ville hellere udlevere sine døtre til voldtægt, end at lade 2 engle kæmpe for sig selv. 1. Mosebog kap 19, vers 8 : "Se jeg (Lot) har to døtre, der ikke har kendt mand; dem vil jeg bringe ud til eder, og med dem kan I gøre hvad I lyster; men disse mænd (englene) må I ikke gøre noget, siden de nu engang er kommet ind under mit tags skygge!"
De ting, som danske fundamentalister henviser til, er ikke det ovenstående, fordi så kunne folk se det kaotiske i deres kristne forkyndelse...

Ingen kommentarer: