søndag den 6. februar 2011

Kødsovskartofler med blandet salat



Ingridienser med info og vejledende pris:

Et halvt kilo oksekød (40 kroner)
1 glas Dolmio-sauce (20 kroner)
1 pose blandet salat (Gulerodstykker og salathovedsstrimler, 13 kroner)
1 pakke græske kartofler (25 kroner)
2 dåser Vestfyens Pilsner (11 kroner)

(Varerne til denne ret er købt i SuperBrugsen, Guderup)

Tilberedning:

Salaten skal bare tilsættes, men man kan også selv lave den ved at købe 2 hjertesalater til ca. 10 kroner for 2, og 1-2 gulerødder til en lav pris, og så skære/hakke dem i strimler.

De græske kartofler steges blidt på en stor pande eller så kan de varmes langsomt i en ovn. (Billige glaskartofler kan også bruges, men de skal gennemsteges og så kan de også krydres efter forgodtbefindende før stegning. Glaskartofler er nemlig våde, og ikke så velegnede til at blive bagt alene, men de kan steges først, og så opvarmes med kødsovsen i mikrobølgeovnen.)

Oksekødet steges i en gryde, indtil kødet er gråbrunt, og så tilsætter man kødsovsen, og lader den stå på laveste varme, indtil den bobler meget.

Anretning:

Når kartoflerne er færdige, så hælder man kødsovsen ovenpå eller ved siden af kartoflerne. Så kan man dekorere med salaten, og åbne en pils, og nyde retten til en god film.

Velbekomme...

Ingen kommentarer: