tirsdag den 1. marts 2011

Sat i bås


Jeg har holdt en lille læserbrevspause pga livet også byder på arbejde, madlavning, dating og så nogle hobbies ved siden af. Men jeg har bidt mærke i en gammel tendens, som ikke vil uddø.

Her er en forudsigelse, som nogle kan reflektere lidt over: Når S og SF danner regering, så vil venstreorienterede kritikere/debattører få mærkatet, at "disse" ikke tilhører venstrefløjen, og blive tillagt borgerlige agenda'er, hvis de ikke partout elsker alle love fra Villy og Helle.

Denne "sætten i bås" endte f.eks. andetsteds med at undertegnede's og Morten Bro's kritiske læserbreve af venstrefløjen ikke blev bragt i borgerlige dagblade og andre medier de sidste 3 år, fordi så er verdenen sort og hvid (Rød stue kontra blå stue) for dem, så ikke kan klare flere farvespektre. Og de som blev bragt endte med at venstrefløjens ældre og yngre debattører som sagt nærmest ville have en ekskluderet eller få en til at tie stille før valget. Se bare Ole Sohn's håndtering af Øzlem Sara Cekic's kritik som eksempel, eller at Enhedslisten ikke må kritisere S/SF's højredrejning, der kun er til for at tækkes og lokke vælgerne, der før stemte på enten V, K eller O.

Jyllandsposten bringer næsten aldrig mine læserbreve, men den har vi alle vist set komme pga deres højreorienterede linje, der siden DF's opståen har ladet avisen blive talerør alverdens "born again"-fascister, som f.eks. ægteparret Pittelkow/Jespersen.
Men at Politiken, med og uden Seidenfaden ved roret, og Dagbladet Information, ikke ville bringe læserbreve af undertegnede blog-redaktør og Morten Bro, tyder på, at de vil være de pæne aviser, som i deres "uafhængighed" retter sig ind efter hvad akademikere nu kan skrive af kedelige artikler uden folkenært dagligdagssprog. Eller hvad medlemmer af humanisnistiske fanklubs nu vil læse af Rune Engelbræk og andre højstuderende fjolser, der altid ser ned på DF'ere, men ikke tager verbalkampen med dem i flere medier.
Ekstrabladet og BT bringer hjertensgerne læserbreve, hvor undertegnede sammenligner Anne Grethe Bjarup-Riis med Göebbels, fordi de også giver plads til højreorienteret propaganda fra DF'ere.
BT og Ekstrabladet kan anklages for meget, også af mig, men på punktet om at udgive folks læserbreve, så er de ikke politisk korrekte som de "fine" akademikersprøjter, som jeg før nævnte. Det her indlæg handler ikke om at være forsmået over, at de ikke udgiver ens læserbreve, men at de ikke viser det bedre spektrum af debattører.
Internet-portalen Modkraft er f.eks. et godt mødested for dem, der savner børsmarked, hvor man kan jonglere med socialistiske tanker og arrangementer, men hellere ikke mere, fordi det er på øretævernes holdeplads i borgerlige dagblade at man udvikler sig som debattør.
Jeg har på en personlig note oplevet, at gammelkommunister ikke kan fordrage nytænkning eller sproget, som unge socialister bruger, men så tag på plejehjem eller tag kampen med os. I en hver henseende er samfundet i udvikling pga finanskrisen, og vi er alle ikke enige om alt, men stop for helvede med at sætte os i bås i enhver situation som opstår, og ikke alle jubler Villy og Helle vælger ministre om et halvt år, hvis de da vinder valget. Fordi det kan de stadig nå et forplumre, men næ nej, det må man ikke sige højt...xD

Ingen kommentarer: