onsdag den 2. marts 2011

Ny Zul'Gurub-Dungeon (Rundtur af Totalbiscuit)

Fremover vil jeg på denne blog udgive billeder, video'er fra og forklaringer om World of Warcraft, da jeg selv spiller spillet dagligt. Nederst under videoen kan man læse nogle ordforklaringer, som spillere bruger, når de snakker om det.

I denne video af Totalbiscuit, bedre kendt som Cynical Brit, (lånt på Youtube)kan man se, at Zul'Gurub er tilbage efter Patch 4.0.1, selvom Cataclysm-expansion i første omgang gjorde at Zul'Gurub forsvandt som Raid-instance. I perioden efter at Cataclysm-expansion kom, var området bare en zone, hvor kunne gå rundt uden at der var andet end et par quests. Før Cataclysm skulle man samle mindst 10 medspillere for at lave en raidgroup, som alle var på minimum level 55, der kunne angribe alle elite-mobs i den bane.
Nu er Zul'Gurub blevet en dungeon, og Totalbiscuit spiller det på heroic, så man kan som f.eks. level 85 nok ikke gå solo gennem den dungeon, da alle elite-mobs er omkring level 84-86... Der er forresten en questline før man skal ind i den dungeon.




Orforklaringer:

World of Warcraft: Eller forkortet WoW, er et rollespil på nettet, hvor man spiller alene mod omgivelserne (PVE = People versus environment) eller mod andre spillere (PVP = People versus people) på forskellige servere. Derudover kan også spille det på rollespils-servere (RPG = Roleplaying game), men det er ikke mig. ;)Man kan prøve et trial (En prøvetid af spillet på 10 dage, hvor man højst kan blive level 20), eller starte med Classic WoW (grundspillet), og så udvide med expansions.
I spillet kan man blive inviteret ind i et guild (en slags klub) eller spille helt alene for sig selv. Ofte får man også invites (Invitationer) til quests (opgaver), som er en midlertidig gruppe af spillere, der vil løse en opgave i spillet. Spillet kræver installation af World of Warcraft og et battlenet-account (Et Blizzard e-mailkonto), og senere installation af alle expansions, hvis man vil helt op til level 85, som jeg spiller. Hver expansion koster et vejledende beløb på cirka 250 kroner. Classic WoW får ens level op på maximum 60, Burning Crusade (BC)kan gøre en til level 70, via Wrath of the Lich King kan man blive level 80 og med Cataclysm har man muligheden for at blive level 85, som er den højeste level. Man skal derudover betale et kontingent for at blive ved med at spille, og det er på 210 kroner for 2 måneder. Spillet er dyrt, men kan også bruges til at chatte på andre sprog.

Zul'Gurub: Et indendørsbane fuld af elite-mobs , som man skal bekæmpe som spiller.

Patch 4.0.1: Blizzard, spillets udgiver, ændrer spillet løbende via patches (lappe et problem), og vi er igang med tredje expansion (udvidelse) siden det oprindelige Classic World of Warcraft, som var Patch 1.0.0., og ikke en udvidelse. Burning Crusade og Wrath of the Lich King (WOTLK) er udvidelse 1 og 2. Et Patch gør spillet lettere, eller ændrer figuren, som rollespileren har i spillet, og dens styrker.

Cataclysm: Det er den tredje udvidelse.

Zones: Udendørsbaner, hvor man skal udføre et antal quests (Opgaver).

Raid-instance: Raid/raidgroup er en angrebsgruppe på 10 eller 25 spillere, som så i et raid-instance (indendørsbane udenfor selve spillet) skal bekæmpe elite-mobs (fjender) med levels og bosses uden for level-betegnelse eller kategori. Man kan ikke gå alene (solo) ind i den bane, men man skal samarbejde med et vist antal andre spillere.

Mobs: Fjender på et bestemt level i spillet, der angriber en, hvis man kommer for tæt på, eller selv har en for lave level.

Elie-mobs: Fjender i spillet, der er meget stærkere end fjender i zones (udendørsbaner), selvom de har samme level. Deres healthpoints (Helbredspoints = hp) er meget højere end simple mobs i zones.

Bosses: De er de øverste fjender, og er stækere end andre, såsom mobs, og har højere healthpoints (Helbred).

Level: Det er en grad, hvorpå man med experience-points (erfaringspoint) kan stige en grad, jo mere man tjener af disse point.

Dungeon: En indendørsbane i spillet for fem eller bare en spiller, hvor alle mobs har levelbetegnelse eller er inden for kategori.

Heroic: Det er en dungeon, hvor alle mobs og bosses er stærkere end før, og så drevne spillere har endnu en udfordring i spillet.

Questline: Masser af opgaver der via en quest-chain (kæde af opgaver) leder hen til en slutning.

Solo: Det er hvis man alene som spiller kæmper alene eller går gennem en lowlevel-dungeon (Indendørsbane med svage fjender) uden hjælp fra andre.

Her er 2 links på engelsk, som fortæller lidt om Zul'Gurub:

http://www.wowwiki.com/Zul'Gurub

http://feature.mmosite.com/wow/guide/cataclysm_patch_4_1_zulgurub_quest_line_preview,1.shtml

Håber at I måske også får lyst til at spille spillet herinde.



Mvh,
Amfortas på Azuremyst-serveren

Ingen kommentarer: